spinnin la salau
Blog

Pescuitul salaului la spinning, pe furtuna!

Saptamana trecuta am trimis cateva naluci pentru testare echipei “Pescar de spinning”, echipei ce ne va reprezenta in Campionatul National de Spinning – pescuit din barca. Am trimis cateva shad-uri Slim Jim pe care le-am testat pe Dunare in conditii de “pescuit amator” dar care imi doream sa fie testate si pe balta.

Ca sa fiu sincer, prognoza meteo fiind absolut oribila anuntandu-se vant puternic mi-am luat gandul de la orice fel de pescuit pe balta stiind ca un pescuit la balta, la salau pe vant este aproape imposibil.

Surpriza. Sambata primesc un telefon de la Robert ca sunt pe o balta pe langa Bucuresti. Au iesit la pescuit!

Au iesit la pescuit pentru a se antrena. Avand in vedere ca in concursuri nu poti alege prognoza meteo au vrut sa incerce un pescuit la salau in cele mai proaste conditii posibile: vant puternic, valuri mari, o balta cvasinecunoscuta unde nu stiau daca vor gasi salau. Initial au vrut sa mearga pe Valea Argovei dar este o zone pe care ei o cunosc relativ bine asa ca daca e provocare, atunci sa fie provocare la maxim. Mai mult de atat urmau sa pescuiasta in premiera cu nalucile respective.

Au ajuns la balta odata cu ivirea zorilor. Balta este irelevanta pentru ca au pescuit pentru prima data aici si a fost aleasa oarecum la intamplare avand in minte doar cateva informatii minimale ale altor pescari ce au prins rapitori oarecum intamplator. Dimineata fiind, au deranjat somnul paznicului si au tocmit o barca. Montarea electricului s-a desfasurat deja pe repede inainte de Paul in timp ce Robert pregateste echipamentul. Truse de salau cu jiguri si bullets-uri mai grele si ceva naluci de stiuca. Orice balta are secretele ei si ascunde surprize frumoase asa ca trebuie sa fii pregatit. Baietii nu sunt la primul pescuit dar nici nu putem vorbi de o echipa sudata in sute de partide asa ca este important ca cei doi sa isi creeze automatisme. Paul este mezinul echipei si la cei 25 de ani este plin de energie asa ca partea de pregatire a barcii, sonar, motor, vasle, etc i s-a potrivit ca o manusa. Robert vine in spate cu o experienta enorma si cu intelepciunea caracteristica experientei (a se citi varstei. nu pot spune nimic de varsta ca ma spurca de nu ma vad. sa fiu sincer Robert imi este prieten in cel ma adevarat sens al cuvantului) asa ca el face o selectie a nalucilor.

Tehnica si strategie.

Vantul este cosmarul oricarui pescar de spinning asa ca trebuie luate masuri speciale pentru a avea succes. In primul rand se pescuieste pe cat posibil cu vantul in spate. Vantul lateral inseamna burta la fir si adio sensibilitate dar si aici sunt solutii. Pentru ca diferenta intre succes si gherla este data de pozitionare si abordare a structurii se poate pescui si cu vant lateral dar cu un mic truc. Imediat dupa lansare sa introduce varful lansetei in apa, se scufunda firul in totalitate dupa care se pescuieste cu varful lansetei la o palma de luciul apei si in acest mod vom reusi sa minimizam influenta vantului. In cazul lor, de multe ori au fost nevoiti sa pescuiasca stand pe scaun pentru a minumiza suprafata velica. Ancora fiind destul de mica pur si simplu ii scotea din ancora. Mai mult de atat, pentru a simti mai bine bataia gumei au ridicat gramajul bilei la 9g. Asta a fost suficient pentru a pacali cativa pesti.

Avand in vedere provocarea avuta, rezultatele au fost spectaculoase: 4 salai punctabili si o stiuca la limita.

Le multumim baietilor si le tinem pumnii stransi pentru ca etapele de campionat se apropie cu repeziciune si este impostant sa iasa cat mai des la pescuit impreuna.

Nu uitati sa va abonati pe blogul nostru pentru a urmari evolutia echipei noastre. Daca aveti nevoie de clarificari, despre tehnica sau abordarea unei partide va voi transmite fara problebe raspunsul lor!

Mai jos veti regasi cateva fotografii din partida povestita mai sus!

Related posts

Leave a Comment