pescuit salau pe valea argovei
Blog

Etapa CN de spinning Valea Argovei – concluzii si invataminte.

Voi, invatati din greselile noastre!
Etapa de campionat, pescuit la salau de pe Valea Argovei

Dupa cum v-am promis, revin cu cateva randuri dupa aceasta etapa de campionat de pescuit la salau de pe Valea Argovei. Voi trata fiecare mansa in parte asa cum am vazut-o noi prin ochii echipei noastre, echipa pescardespinning.ro .

Pot spune ca a fost o etapa grea, pot spune ca salaul dupa depunere este imprastiat, ca vremea a fost oribila si presiunea a fluctuat teribil de mult. Ca am gasit “cotetele” ocupate si ca de fapt pestele se activa dupa ora 16 cand mansa era terminata. Nu voi spune asta pentru ca acest concurs s-a castigat cu pesti prinsi si cei ce au fost mai buni au reusit sa prinda!

Voi spune ca am gresit strategia. Voi spune ca ne lipseste experienta dar cu siguranta invatam. Avem o echipa buna si echipamente bune asa ca singurul lucru care conteaza este sa acumulam experienta! Pentru anul acesta singurele lucruri care conteaza sunt sa adunam puncte si sa acumulam experienta.

Sunt multi care stiu sa joace un jig si sa prinda salai dar concursurile nu se castiga cu jigul in ziua concursului. Concursurile se castiga cu mult inainte de a incepe concursurile, cu o echipa sudata si cu multe ore de munca. Se castiga cu pista cartografiata si cu toate locurile posibile marcate pe GPS. Se castiga pe mal cu o strategie coerenta si bine pusa la punct! Se castiga atunci cand stii ce ai de facut si la concurs totul este doar o formalitate. Ce bine ar fi…….. 🙂

Desfasurarea “ostilitatilor”

Antrenamente:

Ziua de antrenament ne-a spus clar ca urmeaza un concurs greu. Pestii nu au raspus de loc. Baietii au iesit de pe apa destul de nesiguri si ingrijorati. Nimic nu se arata la orizont.

Mansa 1

Strategia a fost aleasa oarecum logic. Pescuit Viteza. Urmau sa verifice toate locurile cunoscute si libere pentru ca si asta a fost o problema. Anul acesta a fost cea mai numeroasa participare pe Valea Argovei. Locurile urmau sa fie batute 15-20 min si luati salaii activi dupa care plecat mai departe.

Totul parea sa sune bine dar baietii au plecat in concurs a 48-a barca asa ca marea majoritate a locurilor cunoscute erau blocate. A urmat o alergatura pe toata balta fara niciun fel de rezultat. Un singur biban luat accidental a salvat onoarea daca se poate spune asa. Asta a fost o alta greseala. Puteau macar insista pe biban si face numarul de pesti pentru ca asta ne-ar fi saltat cateva pozitii bune in clasament. Asta inseamna sa nu tii cont de ceea ce stii. Baietii cunosteau bine balta si comportamentul pestilor pe anumite zone doar ca au ales sa nu faca ceea ce stiau. Presiunea concursului si lipsa de experienta te poate impinge catre decizii gresite!

Mansa 2

Strategia pentru ziua urmatoare a fost aleasa pe baza altor partide de pescuit. Era clar ca toata lumea este in dificultate si cativa salai dublati de bibani de duc in frunte. Au ales un “cotet”, un loc ce stiau ca salaii se activeaza dupa ora 11 si odata activat da peste mult si mare. Dimineata au adunat 10 bibani dupa care au plecat sa isi faca pescuitul. Loc bine cunoscut, pozitionare perfecta si asteptare ca pestii sa se activeze. La un moment dat trebuiau sa manance asa ca era doar o chestiune de timp.

Dupa cum au pronosticat odata cu ora 11:00 a venit si primul salau dar nepunctabil dupa care inca unul la fel de mic. Lucrurile pareau a fi in grafic. Au urmat 4 salai buni si s-a taiat. Doi salai ce s-au pus pe naluca si au fost intepati pe dinafara si gata.

Cei 10 pesti ne-au pozitionat pe un loc 34 la general care nu este rau. Este chiar multumitor. Suntem aici sa invatam si sa prindem experienta. Speram la podium peste vreo 3 ani, asta este planul nostru ca peste trei ani sa ne clasam pe podium.

salau pe Valea Argovei

Concluzii

 • Pescuitul salaului in concurs este greu.
 • Pescuitul salaului este diferit fata de pescuitul de placere
 • Fa ceea ce stii sa faci si nu alerga dupa cai verzi pe pereti
 • Antreneaza-te temeinic si foloseste-te de ce ai invatat in antrenamente
 • Nu te panica
 • Fa-ti pestii cu ce poti. Vei fi mai relaxat si vei gandi mai bine!
 • Ai incredere in tine
 • Nu uita sa te simti bine pe apa. Si daca esti nervos si daca esti relaxat tot tu trebuie sa prinzi pestii!

Cele de mai sus sunt invatamintele noastre. Vi le impartasim pentru ca voi cei ce ne urmariti sa nu repetati greselile noastre in cazul in care intrati intr-un concurs! Vom continua sa va povestim fiecare mansa in detaliu si vom raspunde bucurosi la fiecare intrebare sau nelamurire pe care o aveti!

Multumim organizatorilor pentru efort si deasemenea multumim celorlalti participanti pentru ca au facut acest concurs unul de exceptie.

Tinem pumnii baietilor in etapa ce urmeaza si promitem sa fim mai buni.

Related posts

One Thought to “Etapa CN de spinning Valea Argovei – concluzii si invataminte.”

 1. Costel Niculae

  În momentul în care devii nervos la pescuit, m-ai bine pleci acasă. Pescuitul, chiar și în regim de concurs, trebuie sa fie plăcut, cu ploaie, vânt sau alte condiții meteo nefavorabile. 😁😋

Leave a Comment