Blog

Lanseta de spinning ultralight – testare si performanta

O lanseta de spinning ultralight este folosita in general la biban, clean, pastrav si rosioare.

O lanseta de spinning buna este acea lanseta cu care te ajuta sa prinzi peste si o poti tine in mana o zi intreaga!

Despre lansetele de spinning in general

Daca intri pe net vei vedea ca o lanseta buna de spinning trebuie sa fie in toate felurile posibile si totusi cum alegem?

Pentru noi o lanseta de spinning buna trebuie sa te ajute si sa te puna in valoare. Eventual sa corecteze din geselile inerente daca esti incepator sau din neatentie atunci cand esti mai avansat. Exista si lansete ultraperformante, asemanatoare cu masinile de formula 1. Oare cati dintre noi putem scoate totul dintr-o masina de formula 1 daca am avea sansa sa o conducem? asta daca scapam cu viata? Asa si cu lansete ultraperformante. Sunt exceptionale dar daca nu ai un anumit nivel de experienta ai toate sansele ca mai mult sa te incurce la pescuit. De exemplu o lanseta ultrarapida pentru salau pe care o vedem la pescarii de competitie este foarte posibil sa te incurce. Atat la intepare cat si la dril si sa nu aduci niciun salau in barca!

Proiectul: testarea unei lansete de spinning ultralight de un pescar fara experienta

Gandindu-ne cum sa testam lanseta Iron Claw High V Red cu actiune de 0.8 – 7g in care noi avem mare incredere pentru ca am pescuit-o si am considerat-o una din cele mai bune lansete existente pe piata am avut o idee geniala (modestia nu ne caracterizeaza :))) . Va mai tin un pic in priza!

Am zis ca noi suntem pescari buni. Teoretic putem prinde peste cu orice. Asa ca am cautat un pescar “slab” sa ne testeze lanseta, sa vedem daca poate prinde peste cu ea pe durata unui weekend in delta. Mai mult am vrut sa vedem daca rezista. O astfel de lanseta, la un dril cu o stiuca, in conditiile in care pescarul este lipsit de experienta poate fi un test extrem, de rezistenta.

Selectia pescarului de spinning fara experienta:

Am facut o lista cu prietenii “mai putin norocosi”. I-am exclus pe cei care stim ca pescuiesc prost pentru ca sunt caposi si am inceput cu telefoanele sa le povestesc marele nostru plan!

In mai putin de jumatate de ora am avut de a face cu toti dumnezeii, si mi-am cunoscut toate rudele de la Adam si Eva pornind, in niste ipostaze nu tocmai placute. Nu a vrut niciunul sa fie prezentat ca un pescar slab. Tavalit bine, am ajuns in punctul din care am plecat. Si totusi cum testam lanseta?

Ideea a venit mai tarziu in noapte in timp ce stateam cu capul pe perna cu gandul la miniproiectul de testare a lansetei. Un copil ar fi solutia. Nu are multa experienta la pescuit. Intr-un drill cu o stiuca clar va solicita lanseta la maxim si daca nu o rupe el, nu o va rupe nimeni.

Slutia pentru testarea lansetei

Solutia a venit de la niste prieteni care doreau sa il duca pe Teo pentru prima data in delta. Un copil de 12 ani care ce e drept, are gene excelente fiind totusi baiatul lui Mircea Ciobanu. Mircea este unul din cei mai buni pescari de spinning din Romania. Chiar parte din elita pescuitului la spinning de pe meleagurile noastre!
Teo, la 11 ani a fost candidatul perfect. Era lipsit de experienta dar cu doi pescari extraordinari langa el sa il ghideze. Urma sa aiba sansa unor capturi frumoase si o excursie de neuitat. De fapt nu cred ca exista pescar caruia amintirea primei intalniri cu delta sa nu-i starneasca emotii puternice.

un mic pescar in devenire
un mic pescar in devenire

Locatie si rezultate:

Mila 23 a fost aleasa ca destinatie, urmand ca pescuitul sa se intample pe lacurile din jur. Speciile tinta: bibanii, stiuca si cu siguranta rosioara.

Rezultatele au fost mult peste asteptari. Teo a reusit cateva capturi impresionante cu o lanseta ce are actiune de numai 0.8 – 7 g. Capturi ce ar fi putut teoretic pune probleme oricarui pescar cu experienta. A prins peste 50 de pesti pe durata weekendului.

Suntem mandri de el si suntem siguri ca va avea un viitor frumos!

Despre lanseta, putem spune ca o consideram indestructibila. A fost abuzata cu multe stiuci, bibani si rosioare. Ulterior cu aceeasi lanseta, Teo a prins si cativa salai la Valea Argovei. Noi am pescuit lanseta pe Bicaz la cleni si bibani dar asta in povestile viitoare.

Cand te vei gandi la o lanseta de spinning ultralight adu-ti aminte de lanseta IronClaw High V Red. Este o alegere excelenta. Daca un copil a putut pescui cu ea si prinde peste, in mainile tale poate fi o arma mortala.

Mai jos cateva fotografii dintr-o partida de vis cu vedeta noastra!

Related posts

Leave a Comment