pescuit la biban
Blog

Localizarea bibanului – din batrani stiuta!

Pestele lui Iuda – localizarea bibanului

In zilele noastre pescuitul a evoluat. Avem carboane , motoare eficiente si sonare performante. Lansete sensibile ce ne vor transmite si cel mai fin atac. Singurul lucru de care mai avem nevoie este sa facem localizarea bibanului. Dar, daca nu stim unde este pestele, ne vom uita la ele si singura satisfactie fiind eventual admiratia colegului de barca.

Discutam cu un prieten zilele astea despre eficienta pescuitului si implicit localizare. Constatand ca nu cunoaste tehnica am zis sa va readuc in atentie o o practica de pescuit mai veche, ce era folosita cu succes in delta atunci cand cautam rapitorii mici ce umbla in bancuri. Aici fac referire in special la bibani. Este foarte important sa localizam bancul pentru ca localizarea este totul. Bibanul ataca daca stim unde estem, dar el este mereu in miscare. Asa ca de multe ori, dupa ce am prins cativa bibani vom observa ca ” nu se mai hraneste”. El se hraneste dar pur si simplu s-a mutat.

Ca sa stim unde este bancul de bibani se poate elibera un biban prins si atasa de el un fir subire si o pluta. Odata eliberat, bibanul se va intoarce rapid la “prietenii lui”. Noi trebuie sa urmarim pluta si implicit miscarea bancului de bibani ca sa putem pescui in continuare eficient.

Practic, aceasta metoda va fi net superioara oricarei tehnologii existente in ziua de astazi, garantand eficienta. Localizarea bibanului nu este mereu simpla si nici pescuitul nu este mereu simplu.

Un alt truc este sa avem un juvelnic pentru a nu elibera pestii prinsi decat dupa terminarea partidei de pescuit. Pestii ce au fost eliberati, odata ajunsi in banc vor agita si restul bancului creand o stare de agitatie, care va face ca bibanii sa plece si sa se hraneasca mai putin intens! Va rog ca la sfarsitul partidei, dupa ce ati selectat de o saramura sa nu uitati sa eliberati restul pestilor. Este important sa lasam si pentru maine si pentru generatiile viitoare.

Voi ce metode clasice ati mai folosit si credeti ca ar putea fi interesanta? Indiferent daca este moderna sau clasica!

Fire intinse!

Related posts

One Thought to “Localizarea bibanului – din batrani stiuta!”

  1. […] trecute am scris despre o tehnica mai veche despre localizarea bibanului. Articol ce poate fi vazut aici si a fost foarte bine primit. Dupa ce am publicat articolul, am stat de vorba cu un prieten, un om […]

Leave a Comment