nadirea la salau
Blog

Nadirea la salau – da, se poate!

Zilele trecute am scris despre o tehnica mai veche despre localizarea bibanului. Articol ce poate fi vazut aici si a fost foarte bine primit. Dupa ce am publicat articolul, am stat de vorba cu un prieten, un om minunat de la Sulina si anume Mircea Barau care mi-a adus povestit despre nadirea la salau.

De multe ori stim ca salaii sunt pe praguri, dar refuza sa se hraneasca. Sau, poate pur si simplu sunt printre crengi si vrem sa-i scoatem afara de acolo. Posibil sa fie pe sub cheuri, sau alte pietre unde nu-i putem aborda. Atunci este important sa incercam nadirea la salau.

Stim cu totii ca pozitionarea este totul la salau. Stim deasemenea ca salaul nu va sta mereu in zone ce pot fi abordate usor, asa ca este important sa il scoatem de acolo pe un culoar pe care sa putem veni usor cu jigul, fara pierderi prea mari.

Nadirea la salau: tehnica

Tehnica este destul de simpla, insa presupune pregatire prealabila. Nada, consta din folosirea obletilor sau a guvizilor tocati. Se prinde o cantitate de obleti sau guvizi , macar cativa pumni, cam un fund de sacosa.

Obletele il putem prinde foarte usor la mal cu o varga de 3-4m, fir de 0.1 mm si o pluta finuta folosind viermisori. O alta varianta, este sa folosim un ciorpac sau orice alta metoda vreti voi. Guvidele il gasim pe fund si il prindem mai bine cu rima decat cu viermisori. De preferat sunt totusi obletii, pentru ca solzii argintii ai obletilor vor face “spectacol” in apa. O alta solutie, dar cu rezultate mai modeste, este sa folosim ce ramane dupa curatarea pestilor mari, cum ar fi crapul.

Odata prinsi pestisorii, se vor pune intr-un recipient sau o sacosa si calca in picioare pana vom obtine o “pasta” . Acest amestec de oblete tocat se va pune intr-o plasa cu ochiuri de 6-10 mm si lasata sub barca in aproprierea substratului. Curentul apei va spala plasa si prin ochiuri vor iesi mii de solzi, mate si bucatele de peste, care va activa rapitorul din zona. Pescuitul salaului la imbucatura, este o tehnica veche care ofera rezultate excelente si in ziua de azi. Odata activati, salaii pot fi pescuiti cu shad-uri fara probleme. Nu uitati ca din cand in cand, sa mai aruncati in apa cate unu doi obleti carora le-ati sectionat abdomenul si basica in prealabil, pentru a se putea scufunda.

Ce parere aveti? Veti incerca aceasta tehnica de nadire la salau? Eu cu siguranta o voi incerca si la somn. Nu doar la salau.

Va uram fire intinse!

Nu uitati sa vizitati si magazinul www.pescardesomn.ro unde veti gasi o gama completa dedicata pescuitului la rapitorii mici!

Related posts

One Thought to “Nadirea la salau – da, se poate!”

Leave a Comment